4 tips: Sådan kommer du igennem de kolde vintermåneder

By Malawijan.dk / 2 år siden

LIVSSTIL: Vinterdepression er et begreb, som de fleste af os desværre kun kender for godt til. Selvom januar er overstået og foråret kommer tættere på, kan det for mange af os stadig virke som om, at den mørke vinter ingen ende vil tage.

Men frygt ikke. Hvis du er en af dem, som har nemt ved at miste energien og glæden i vintermånederne, kan du her få nogle tips til, hvad du kan gøre for at overvinde din vintertræthed og forberede dig på foråret.

1) Forkæl dig selv ekstra meget


Når det er den tid på året, hvor det er koldere og mørkere, og man ikke kan være så meget udenfor, så kan man godt tillade sig at være lidt ekstra god ved sig selv derhjemme.

Uanset hvad du forbinder med selvforkælelse - fx et hyggeligt hjemmespa, en kop dejlig varm kakao eller at se film og serier på nettet - så giv dig selv lov til at dovne den af og hygge ekstra meget om dig selv i disse måneder - du fortjener det.

2) Følg med i en sportsgren på TV


Selvom mange forbinder januar og februar med hård træning som nytårsfortsætter, er det ikke alle der liiige kan overskue at komme ud af døren og ned i fitness centeret.

Hvis du ikke orker at begynde med træningen efter jul, så kunne en anden mulighed være, at følge med i  din yndlingssportsgren i fjernsynet - eller måske en helt ny sportsgren, som du har fået interesse for.

Hvis du samtidig kan lide at spille på sport, kan du udnytte vintermånederne til at lære mere om betting tips til netop den sportsgren, du elsker at følge.

3) Slå dig løs i køkkenet


De fleste kender sikkert til, at man føler sig mere (lækker)sulten om vinteren. Dette skyldes, at det fra naturens side ligger i vores gener at bygge et lager op til den kolde vintertid.

Hvis du kan lide at lave mad, så er vinteren et oplagt tidspunkt til at gå på opdagelse i køkkenet og eksperimentere. Nu har du endelig mere tid til at lave den risotto, du altid har haft lyst til at prøve.

Du kan også sagtens lave sunde retter, hvis du vælger de grøntsager, som er i sæson - for eksempel kål og rodfrugter.

4) Få rigeligt med lys - og søvn


En af de store grunde til vinterdepression er manglen på lys i løbet af døgnet. De mørkere dage får nemlig hjernen til at udskille hormonet melatonin i større mængde, og det gør os mere trætte og uoplagte.

Heldigvis kan man gøre noget for at modvirke trætheden - nemlig ved at få så meget dagslys som muligt - eller benytte lysterapi om nødvendigt.

Prøv at gøre det til en vane, at være udenfor i dagslyset i en halv til en hel time hver dag. Det stabiliserer din døgnrytme og giver mere energi.

Prøv samtidig at lave et regelmæssigt søvnmønster, hvor du går i seng og står op på samme tidspunkt hver dag - og få tilstrækkeligt med søvn (8-9 timer) så du føler dig udhvilet og oplagt.

Comments : 0

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Sådan kommer du godt i gang med at oddse på fodbold

By Malawijan.dk / 1 år siden

Det bliver stadig mere populært at oddse. Man kan efterhånden oddse på alt, der har et ukendt udfald. En af de mere populære kategorier inden for betting er fodbold. Dette stemmer godt overens med den interesse, der er for fodbold generelt. Det er ne...

CONTINUE READING

Comments : 0

Vælg de sikreste hjemmesider til online spil

By Malawijan.dk / 1 år siden

Der er mange muligheder indenfor online spil. Særligt er der mange hjemmesider at vælge imellem. Det kan være enormt forvirrende for nybegynderne, og der kan her være god grund til at sortere skraldet fra. Find de sikreste sider at spille online spil...

CONTINUE READING

Comments : 0

Danskerne er vilde med at oddse - sådan kommer du selv i gang

By Malawijan.dk / 1 år siden

Her i Danmark er vi vilde med at oddse. Før i tiden var det mest almindeligt at oddse på sportsgrene, for eksempel fodbold, men i dag kan man efterhånden oddse på mange forskellige ting. Det kunne være hvem, der vinder det næste folketingsvalg. Det k...

CONTINUE READING

Comments : 0