Forebyg sygdomme og få en god alderdom

få en god alderdom

By Malawijan.dk / 1 måned siden

Vi bliver alle gamle på et tidspunkt, hvis vi er så heldige at leve længe nok. Alderdom er ofte forbundet med noget negativt, noget uundgåeligt på den dårlige måde, noget besværligt og noget trist. Sådan behøver det slet ikke være. Der er masser af måder, hvorpå man som senior kan nyde livet alene og sammen med andre. Man kan nyde livet og være aktiv, men det vil typisk kræve, at du gør lidt for det. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du som ældre kan opbygge en god alderdom med masser af livskvalitet og energi.

Spis masser af frugt og grønt


Det er ikke lige meget, hvordan man spiser – heller ikke som senior. Bare fordi man bliver ældre, er det ikke ensbetydende med, at man bare kan spise, hvad man har lyst til, uden at det har konsekvenser. Det er rigtig nok, at du som ældre ikke skal tænke så meget på din vægt, men du skal i høj grad tænke på, hvad du spiser alligevel. Dette skyldes, at du som ældre skal have de rette næringsstoffer og vitaminer, der gør, at du kan holde sygdomme for døren og give dig energi til livet. Spis gerne masser af frugt og grønt og undgå det umættede fedt. For ældre er det også en god ting at få godt med protein for at beskytte musklerne.

Regelmæssig motion


Motion er også et element, som ikke bliver mindre væsentligt med alderen. Motioner gerne regelmæssigt i det omfang, du kan klare det. Der er masser af motionsformer der kan imødekomme forskellige skavanker. Fx er svømning godt for muskler og led, mange ældre kan cykle, og en del kan også gå eller løbe let. Det kan også være, at du kan dyrke lidt motion hjemme i stuen. Lige meget hvilket niveau du har, og hvilke gener du måtte døje med, er der motionsformer til dig. Husk at få pulsen op hver gang for maksimal udnyttelse og pleje af hele hjertekar systemet.

Sæt dig ind i de hjælpemidler du kan drage nytte af


Der er mange hjælpemidler, der kan give dig som ældre en øget livskvalitet. Du skal helt sikkert benytte de muligheder, der er for at optimere dine muligheder og glæde i livet. Hjælpemidler til ældre kan fx være høreapparat, rollator, stok, gribetang m.m. Det kan også være ting som en varmepude, der lindrer smerter, stivhed og ømhed i muskler og led. Du kan helt sikkert finde hjælpemidler, der kan komme dig til gavn, og gøre at du kommer til at lave flere ting.

Hold de små grå opdateret og husk socialisering


Som ældre er det vigtigt med hjernegymnastik for at holde dig opdateret og for ikke at falde af på den. En måde til dette, kan fx være at holde dig opdateret på politik, eller andre krydrede emner, løse kryds og tværs, Sudoku eller lignende. Dertil kommer, at det er vigtigt at holde sin sociale intelligens ved lige ved at tale med andre, både familie og venner. Sideeffekten ved dette er også at undgå isolation og ensomhed.

Comments : 0

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Hvad er nervesmerter?

By Malawijan.dk / 2 år siden

Nervesmerter, også kaldet neuropatiske smerter, er en kompleks, kronisk smerte tilstand, der normalt er ledsaget af vævsbeskadigelse.Ved nervesmerter er selve nervefibrene blevet beskadiget, dysfunktionel, eller ødelagt. Disse beskadigede nervefibre...

CONTINUE READING

Comments : 0

Disse ting kan få dig til at føle dig mere tilpas i hverdagen

By Malawijan.dk / 6 måneder siden

I dag er der i Danmark stadigvæk mange mennesker, som lider af sygdomme, der gør deres liv sværere i lang tid. Kroniske sygdomme og tilstande er alt lige fra gigt til migræner, og derfor er der mange, som oplever dette. H...

CONTINUE READING

Comments : 0