Hamborg: Nabo til en af Europas mest kulturelt, historiske og underholdningsmæssigt berigede byer

By Malawijan.dk / 1 år siden

For os danskere er Hamborg en af de europæiske storbyer, som det er nemmest at tage til. Med bil tager det kun omtrent 4 en halv timer fra København – afhængigt af hvor mange af autobahnens slik- og fastfood-fyldte tankstationer, du lader dig friste af.

Tysklands næststørste by er dog ikke blot praktisk, den er også en af Europas mest kulturelt, historiske og underholdningsmæssigt berigede byer.

Både i historiske og moderne tider har den således spillet en afgørende, international rolle, hvilket vi blandt andet var vidne til, da den var værter for G20-konferencen, hvor verdens ledere samledes tidligere på sommeren.

Vi har derfor taget et kig på, hvad der er værd at se og opleve i den nordtyske by.

https://www.flickr.com/photos/pedrocaetano/26415469525/

"Hamburg" (CC BY 2.0) af Pedro Nuno Caetano

Elben, en livgivende kraft: Fiskemarked og stranden


Floden, Elben, gav i bogstavelig forstand liv til byens fremkomst og vækst. Det er derfor heller ikke nogen overraskelse, at byen endnu rummer på en rig fiskekultur.

Et bevis på dette er fiskemarkedet, som hver søndag morgen gennemstrømmes af liv og gode, sprællende tilbud. Fra april til oktober er markedet åbent fra klokken 5.00 til 9.30 om morgenen og fra november til marts fra 7.00 til 9.30.

Hamborgs strand er et andet sted, hvor Elben kan opleves. Dette er et smukt areal med udsigt over det krystalklare vand, de smukke villaer og naturligvis havnen, som er særlig anbefalelsesværdig i løbet af sommermånederne.

Den nyligt byggede koncertsal, Elbphilharmonie


Koncertsalen blev færdiggjort tidligere på året – altså syv år senere end planlagt – og kostede det, der svarer til 6,4 milliarder kroner, hvilket langt oversteg det originale skøn på 2 milliarder.

Der er tale om en usædvanlig glas-konstruktion bygget oven på et lager, der i sig selv er lavet af mursten. Kontrasten mellem de to bygninger er fascinerende, og det skulle de musikalske oplevelser inden i salen ligeledes være.

https://www.flickr.com/photos/[email protected]/32916624614/

"Elbphilharmonie in Hamburg" (CC BY 2.0) af wuestenigel

Hamborg, som allerede er kendt for sin musikscene, er nu en "must see"-destination for elskere af klassisk musik.

Kommer snart: VM i håndbold


Danmark var værter for det forrige VM i håndbold for kvinder tilbage i 2015. I år er det Tysklands tur til at tage imod verdens bedste kvindelige håndboldspillere fra den 1. til 17. december.

Værtsbyerne er Bietigheim-Bissingen, Magdeburg, Oldenburg, Leipzig, Trier – og ja, du gættede det – Hamborg.

I Hamborgs Barclaycard Arena kan du således overvære de to semifinaler, kampen om tredjepladsen samt den endelige finale.

De danske kvinder, som sidste år nåede semifinalerne i EM, hvor de blev slået af Holland (26-22), placeres af sports- og betting siden https://extra.bet365.dk/news/da/Handbold i en top 5 over samlede favoritter. De får nemlig odds 14,00 sammenlignet med Norges 2,15, Ruslands 6,00, Hollands 8,50 og Frankrigs 9,00.

Hamborgs 'red light district': Reeperbahn og dens natteliv


Reeperbahn beliggende i St Pauli siges ofte at udgør byens sjæl. Den rummer på Hamborg mest interessante natteliv.

Her kan du finde live-musik, alverdens barer og natteklubber, og et bonusfakta er, at det var her, at Beatles startede deres karriere, idet de boede i Hamborg fra 1960 til 1962.

"Kunstmeile": Nogle af Europas største kunstsamlinger


Den såkaldte "kunstmeile" (kunstmil) referer til de i alt 5 gallerier beliggende inden for kort afstand af hinanden i byens midte.

Disse er Bucerius Kunst Forum, Deichtorhallen Hamburg, Kunstverein in Hamburg, Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg – og største af dem alle Hamburger Kunsthalle, hvor du kan se værker af blandt andet Paul Klee, Oskar Kokoschka, Max Ernst og Picasso.

Comments : 0

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Interesseret i en romantisk ferie?

By Malawijan.dk / 2 år siden

Ferier kan variere meget alt afhængig af, hvem man rejser med. Er det familien, så står den helt sikkert på hygge samt nogle gode ture nede ved vandet, hvor der bliver plasket løs på livet. Er vennerne ombord på det samme fly som dig, er det nok ikke...

CONTINUE READING

Comments : 0

Telte til camping

By Malawijan.dk / 2 år siden

Der kan være mange gode grunde til, at man godt kunne tænke sig at prøve kræfter med camping. Camping er kendt for at være en fed måde at holde ferie på, hvor man virkeligt for slappet af, fordi man kommer langt væk fra sine vante omgivelser med arbe...

CONTINUE READING

Comments : 0